De flesta bokälskare, och filmälskare, har antagligen hört talas om Berättelsen om Narnia. Det är en ungdomsfantasy skriven av C.S Lewis. Lewis föddes på slutet av 1800-talet i Storbritannien. Han var bland annat en religiös man vilket avspeglas lite i böckerna han skrivit. Narnia-serien är dock de mest kända böckerna från Lewis.

Böckernas handling

Narnia-serien handlar om ett antal barn som hamnar i en fantasivärld. I denna värld hamnar de i en kamp mellan ont och gott. En bok i serien, ”Häxan och Lejonet” släpptes år 1950, och trots att det är den andra delen i serien var det den första boken som trycktes. Detta känns lite förvirrande för många, speciellt med tanke på att den första delen kom ut först 1955, fem år senare.

Det återkommande i serien är Aslan, ett lejon som symboliserar det goda, och som hjälper barnen. Ondskan dyker dock upp i olika skepnader. Isdrottningen är en annan karaktär som dyker upp då och då, och som anses vara en del av ondskan. Förutom böckerna finns denna serie även som filmer och som tv-serie. Den senaste filmvarianten av Narnia kom ut på 2000-talet.